torstai 28. tammikuuta 2016

Pieni suuri herkku

Avokado ja mango ovat kauden hedelmiä tammikuussa. Syöntikypsinä molemmat maistuvat mielettömän herkullisilta, myös makuparina. Leivoin porkkanaista pataleipää ja halusin leivän päälle jotain erityisen hyvää.

Puolitin ”ready to eat” -avokadon ja lusikoin keväisen vihreää, pehmeää maltoa leivälle. Murskasin ja levitin sitä haarukan avulla. Puristin päälle sitruunan mehua tummumisen estämiseksi. Maustoin ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Halkaisin syöntikypsän mangon. Tein siemenettömään puolikkaaseen pikkuveitsellä ristiviillot kuoreen saakka ja muljautin mangonpuolikkaan ympäri, jolloin hedelmälohkoja oli helppo irrotella leivän päälle. Ripautin mausteeksi kaiken ylle chilihiutaleita. 
Lisäsin herkkuleivälleni vielä muutaman murskatun hasselpähkinän ja lehtipersiljaa. Kokeile sinäkin! Mango-avokadoleipä piristää mieltä ja ravitsee kehoa tässä loskakelissä, jossa muutoin mieluiten vain käpertyisi sohvan nurkkaan.
Kuvat, ohje ja teksti: Pirjo Toikkanen

2 kommenttia: