tag:blogger.com,1999:blog-2425980574468428439.post1526346589141031877..comments2024-02-20T20:41:06.833+02:00Comments on Rouva Kasvis: Porkkanainen pataleipäRouva Kasvishttp://www.blogger.com/profile/17352925136185226934noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2425980574468428439.post-28499786908401408642021-03-03T13:47:47.589+02:002021-03-03T13:47:47.589+02:00Hei Sanna! Jos (pyrex-)lasinen patasi kestää uunis...Hei Sanna! Jos (pyrex-)lasinen patasi kestää uunissa ruuan kypsentämistä, voit toki sitä käyttää myös leivän tekemiseen. Kestääköhän se pata myös tyhjiltään 225-asteisessa uunissa? Todennäköisesti ja toivottavasti, kunhan laitat padan kylmään uuniin ja nostat sitten vasta vähitellen lämpötilan. Äkillisiä lämmönvaihteluitahan pyrex-lasipata ei kestä. Ohjeessani pata kuumennetaan 225-asteisessa uunissa tyhjiltään ennen taikinan lisäämistä. Voit ehkä varmuuden vuoksi kuumentaa vaikka vähän alhaisempaan lämpötilaan (esim. 200 astetta) tässä vaiheessa. Kun taikina padassa, sitten tuo 225 astetta. Onnea pataleivän leipomiseen! Parhain terveisin ja kiitokset kysymyksestä!Rouva KasvisRouva Kasvishttps://www.blogger.com/profile/17352925136185226934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2425980574468428439.post-44246687357385667262021-03-01T13:28:58.119+02:002021-03-01T13:28:58.119+02:00Hei. Voisinko käyttää lasista pataa? Uunipadat ole...Hei. Voisinko käyttää lasista pataa? Uunipadat olen siinä monesti tehnyt.<br />terv. SannaSannahttps://www.blogger.com/profile/15391918493323751515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2425980574468428439.post-66957028857660795472020-04-21T22:14:52.505+03:002020-04-21T22:14:52.505+03:00Kiitos mainiosta reseptistä, olen nyt koronakotoil...Kiitos mainiosta reseptistä, olen nyt koronakotoilun aikana tehnyt tätä jo useampaan kertaan! En ole tosin käyttänyt leivinpaperia padassa ja aluksi leipä irtosikin ongelmitta heti paiston jälkeen. Parilla viime kerralla leipä on kuitenkin takertunut osittain kiinni pohjaan ja vähän reunoillekin ja sitä on ollut hankala saada pois. Täytyy jatkossa varmaan laittaa leivinpaperi tai ehkä padan voitelukin voisi auttaa. <br /><br />Joka tapauksessa ohje on tosi maukas ja kirjoitin tästä myös blogiini: mycupofeko.blogspot.com <br /><br />Täytyypä tutkia muitakin reseptejä blogistasi, päädyin tänne ihan vaan tuon leivän perässä googlaamalla!<br /><br />Aurinkoista kevättä! Terveisin, JohannaJohannahttps://www.blogger.com/profile/04665002654710590427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2425980574468428439.post-51414239444871005362018-02-05T12:39:01.089+02:002018-02-05T12:39:01.089+02:00Jenni ja Anna! Harmillista, että olette joutuneet ...Jenni ja Anna! Harmillista, että olette joutuneet lisäämään ohjeen jauhojen määrää. En voi ymmärtää, miksi näin on teille käynyt. Olen tehnyt pataleipää ohjeellani lukuisat kerrat, eikä ole ilmennyt mitään ongelmaa. Niin tein jälleen eilisiltana. Noudatin omaa ohjettani tästä reseptiä pilkun tarkasti seuraten. Mittasin jauhoja tarkasti desilitran mitalla juuri ohjeessa mainitut määrät. Aamulla sitten otin taikinan kulhosta jauhotetulle pöydälle. Ripottelin pöydälle hiivaleipäjauhoja 1/2 dl. Muotoilin taikinan pataan sopivaksi. Taikinan kuuluukin olla melko löysää. Sitä ei vaivata eikä pyöritellä palloksi samaan tapaan kuin vaikkapa pyöreitä pullia leivottaessa. Leipä paistui padassa oikein kauniiksi ja herkulliseksi. En usko, että jauhojen kosteuspitoisuus tai kuivuus olisi niin paljon heittänyt teidän tapauksissanne, koska lisäsitte niin runsaasti jauhojen määrää. Kosteuspitoisuus jauhoissa kyllä jonkin verran vaihtelee. Voisiko sitten porkkanan koko vaikuttaa? Ohjeessa mainitsen, että 100 gramman porkkana. Eilen punnitsin porkkanamäärän varmistaakseni senkin asian. Toivotan onnistuneita leivontahetkiä teille jatkossa!Rouva Kasvishttps://www.blogger.com/profile/17352925136185226934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2425980574468428439.post-13186191655085297282018-01-22T11:35:16.453+02:002018-01-22T11:35:16.453+02:00Mulla sama ongelma. Lisäsin varmaan 3-4dl vehnäjau...Mulla sama ongelma. Lisäsin varmaan 3-4dl vehnäjauhoa ennen kuin laitoin uuniin. Annanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2425980574468428439.post-85396113691196058012016-12-05T07:49:55.512+02:002016-12-05T07:49:55.512+02:00Hyvä, että lopputulos onnistui! Ohjeen jauhomääril...Hyvä, että lopputulos onnistui! Ohjeen jauhomäärillä olen aina tätä leipää tehnyt. Tietysti jauhojen kosteuspitoisuus vaihtelee, ja se voi vaikuttaa. Pataleipätaikinahan muotoillaan jauhojen avulla pöydällä ennen siirtoa kuumaan pataan. Tuo jauhomäärä ei ohjeessa näy. Täytyypä tehdä porkkanaista pataleipää taas mahdollisimman pian itsenikin! Rouva Kasvishttps://www.blogger.com/profile/17352925136185226934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2425980574468428439.post-17064379723014056732016-12-04T18:09:52.642+02:002016-12-04T18:09:52.642+02:00Jauhoja meni melkein toinen samanlainen satsi kuin...Jauhoja meni melkein toinen samanlainen satsi kuin ohjeessa. Hyvää tuli :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2425980574468428439.post-89026909308681713002016-12-03T22:00:17.854+02:002016-12-03T22:00:17.854+02:00Jenni, nyt en osaa sanoa, mitä on tapahtunut. Usko...Jenni, nyt en osaa sanoa, mitä on tapahtunut. Uskon kuitenkin, että uuni kaunistaa leipäsi oikein hienoksi ja kelvolliseksi. Toivon näin ja pidän peukkuja! Hyvä, että lisäsit jauhoja, Niin kuuluukin tehdä. Jauhotetulla pöydällä jauhotetuin käsin...Rouva Kasvishttps://www.blogger.com/profile/17352925136185226934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2425980574468428439.post-38567074301594163542016-12-03T19:59:37.036+02:002016-12-03T19:59:37.036+02:00Tein pataleipää pilkuntarkasti ohjeita seuraten. J...Tein pataleipää pilkuntarkasti ohjeita seuraten. Jätin sen eilen kohoamaan ja se oli vielä silloin hyvännäköinen taikina. Tänään aloin jatkamaan ja se oli muuttunut velliksi. Piti vielä uudelleen tarkistaa, että olin tehnyt kaiken oikein. Osaatko sanoa mistä tämä johtuu? Onko se hikoillut kelmun alla, kun kävimme saunassa ja lämpötila kohosi hetkeksi korkeammaksi? Lisäsin jauhoja ja laitoin uuniin. Katsotaan miten käy, ei se ainakaan pahemmaksi voi mennä :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2425980574468428439.post-48236229890925228612016-10-24T17:31:19.433+03:002016-10-24T17:31:19.433+03:00Hienoa! Kyllä uskon, että varmasti onnistuu. Mukav...Hienoa! Kyllä uskon, että varmasti onnistuu. Mukava tapa aloittaa uusi päivä!Rouva Kasvishttps://www.blogger.com/profile/17352925136185226934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2425980574468428439.post-27849453185912201162016-10-24T16:35:56.465+03:002016-10-24T16:35:56.465+03:00Tätä kokeillaan tänään, onnistuuko miespuoliselta ...Tätä kokeillaan tänään, onnistuuko miespuoliselta jauhopeukalolta. Huomenaamulla leipä uuniin. :)Anonymousnoreply@blogger.com