Rouva Kasvis

Kasvispainotteista, sesonkien mukaista ruokaa.

keskiviikko 19. maaliskuuta 2025

Lämmin juurikas-linssi-juustosalaatti

›
Kylmänä vuodenaikana maistuu salaatti, jonka ainekset ovat lämpimiä. Kokosin salaatin niin, että siinä ovat maut, värit ja suutuntumat kohdi...
lauantai 23. marraskuuta 2024

Pirjon glögi-luumutorttu

›
Joulukauteen sopivassa tortussani maistuvat piparkakut, luumut, kaneli ja glögi. Glögi-luumutorttuani ei paisteta uunissa, vaan se hyydytetä...
sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Kuhaa juhlavasti

›
Valmistin sunnuntaiaterialle kuhaa vähän tavallista juhlavammin. Kuha on arvokas, maukas kala, joten se ansaitsee välillä vierelleen lautase...
lauantai 21. syyskuuta 2024

Herkulliset kampasimpukat

›
Kävin äskettäin mieheni kanssa tapaamassa sukulaisia naapurimaassa Ruotsissa. Siellä meille tarjottiin muutamia niin herkullisia ruokia, ett...
torstai 1. elokuuta 2024

Kukkakaalisosekeitto à la Rouva Kasvis

›
Heinä-elokuun vaihteesta alkaa kukkakaalin runsain sesonki. Kukkakaali on laadukasta ja uskomattoman edullista. Kaiken kaikkiaan kotimaisen ...
tiistai 2. tammikuuta 2024

Linssi-tomaattipasta

›
Helppoja ja kaikille, myös pienille lapsille, maistuvia ruokaohjeita ei ole koskaan liikaa. Yksi kätevä arjen ruoka on linssi-tomaattipasta....
1 kommentti:
perjantai 20. lokakuuta 2023

Harira – hurmaava marokkolaiskeitto

›
Olen huomannut, että mieluisat muistot myös hajuaistin välityksellä jäävät mieleen loppuelämäksi. Yksi tällainen pysäyttävä elämys tuli itse...
›
Etusivu
Näytä internetversio

Tietoja minusta

Oma kuva
Rouva Kasvis
Rouva Kasvis -blogini painottuu kasvisten käyttöön herkullisella tavalla. Olen ruokatoimittaja, kotitalousopettaja Pirjo Toikkanen. Journalistinen työ on puolet työurastani. Lisäksi olen toiminut asiantuntijatehtävissä elintarviketeollisuuden ja kaupan palveluksessa sekä kasvisten neuvontajärjestössä. Keväällä 2015 sain Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahastolta tunnustuspalkinnon suomalaisen ruokakulttuurin edistämisestä. Lempinimen Rouva Kasvis olen saanut yhteistyökumppaneiltani. Innostan kasvisten monipuoliseen ja sesonkien mukaiseen käyttöön. Rouva Kasviksen parhaat -kirjani ilmestyi syyskuussa 2017 Otavalta. Teos etenee satokausien mukaan, antaa yli sata ruokaohjetta ja esittelee yli sata kasvista. Ruokaohjeen yhteydessä on aina kokosivun ruokakuva ja kasviksia on kuvattu myös akvarellitöinä. Ohjeista löydät ruokavaliokoodit, valmistumisajan sekä runsaasti lisävinkkejä. Teoksen kaunista ulkoasua ja toimivuutta on kiitelty. Suomen kirjataiteen komitea nimesi kirjani yhdeksi vuoden 2017 kauneimmista tietokirjoista! Tällä hetkellä teos on loppuunmyyty, mutta voit lainata sen kirjastosta. Kirjani on käännetty vironkielelle nimellä Proua Aedvilja värvilised toidud.
Tarkastele profiilia
Sisällön tarjoaa Blogger.