Mozzarellajuusto suli pizzan päälle ihanasti ja paistetut savoijinkaalisuikaleet ja pikkutomaatit toivat mukavaa suutuntumaa. Usein kasvispizzoihin käytetään pinaattia, mutta sille löytyy hyviä vaihtoehtoja, esimerkiksi erilaiset mietojen kaalien tai voimakkaiden salaattien lehdet. Aivan lopuksi lisäsin päälle vielä runsaat keot rucolaa. Kannattaa kokeilla!
Kasvis-mozzarellapizza
(pellillinen tai kaksi pizzaa)
(pellillinen tai kaksi pizzaa)
Pohja
2 dl lämpöistä vettä
10 g (1/5 pkt) tuorehiivaa
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 rkl oliiviöljyä
Tomaattikastike
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
2 rkl fariinisokeria
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl oreganoa
Lisäksi
2 isoa palloa (á 125 g) mozzarellajuustoa
5 lehteä savoijinkaalia (tai pinaattia/kiinankaalia/endiiviä/sikurisalaattia/lehtikaalia/broccoliinia)
tilkka oliiviöljyä
ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria
muutamia kirsikkatomaatteja
2 dl lämpöistä vettä
10 g (1/5 pkt) tuorehiivaa
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 rkl oliiviöljyä
Tomaattikastike
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
2 rkl fariinisokeria
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl oreganoa
Lisäksi
2 isoa palloa (á 125 g) mozzarellajuustoa
5 lehteä savoijinkaalia (tai pinaattia/kiinankaalia/endiiviä/sikurisalaattia/lehtikaalia/broccoliinia)
tilkka oliiviöljyä
ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria
muutamia kirsikkatomaatteja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen
veteen. Lisää suola ja vähin eri jauhot, ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten
käsin vaivaten, lopuksi spelttijauhot.
Vaivaa taikinaa käsin ensin viisi minuuttia. Lisää öljy ja jatka
vaivaamista vielä toiset viisi minuuttia.
Peitä kulho
liinalla tai kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna kohota seuraavaan päivään,
12–20 tuntia.
Kuori ja hienonna
sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota nämä öljytilkassa pannussa. Lisää
tomaattimurska ja tomaattisose. Hauduta kastiketta hiljalleen 5–10 minuuttia. Mausta
sokerilla, suolalla, pippurilla ja oreganolla. Siirrä jäähtymään.
Leikkaa
mozzarellapalloset viipaleiksi. Leikkaa huuhdelluista
savoijinkaalin lehdistä pois lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Kuumenna pannussa
tilkka öljyä ja paista suikaloitua savoijinkaalia niin, että se kypsyy ja vähän
rapeutuukin. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
Laita uuni
lämpiämään 250 asteeseen. Kuumenna uunissa kaksi peltiä. Voit kuumentaa pizzan
päälle tulevat tomaattiviipaleet uunissa leivinpaperin päällä pellillä.
Jaa kohonnut
taikina kahteen osaan ja pyörittele jauhotetulla pöydällä palloiksi. Nosta
pallot omille leivinpaperiarkeilleen ja painele litteiksi. Ripota molempien
leipästen päälle jauhoja ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi.
Siirrä
pizzapohjat leivinpapereiden avulla kuumille pelleille ja levitä pohjien päälle
tomaattikastiketta. Koko määrä ei kahdelle pizzalle mahdu, vain noin puolet, joten siirrä loppu
jääkaappiin.
Lisää pintaan mozzarellaviipaleet ja paistetut savoijinkaalisuikaleet.
Rouhi juustoviipaleille pippuria ja lisää pieniä, uunissa paistettuja tomaattiviipaleita.
Paista pizzoja
kuumassa uunissa 8–9 minuuttia. Leikkaa pizzat
annospaloiksi noin neljälle hengelle. Tarjoa lisänä rucolaa.
P.S. Käytän jäljelle jääneen tomaattikastikkeen ja savoijinkaalin huomenna osaksi pataruokaa tai keittoa. Jos jotain tähän pizzaan lisäisin, voisinpa viipaloida tomaattikastikkeeseen siitake- tai herkkusieniä.
Teksti, ohje ja
kuvat: Pirjo Toikkanen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti