Paahdoin parsakaalia uunissa yhdessä fetan ja muiden kasvisten kanssa. Kuvan feta ja kasvikset menossa uuniin. (Resepti alempana.)
Alla näkyvän kuvan varsiparsakaalit eli broccoliinit olen paahtanut uunissa. Lisänä paistettua kantarelli-purjoseosta.
Kantarelli-purjolisäke
2 rkl voitanoin 200 g kantarelleja
neljännes purjoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl valkoviiniä tai laimennettua sitruunanmehua
parmesaanijuustoa
Kuumenna paistinpannussa nokare voita, lisää paloitellut sienet ja purjo. Paista, kunnes neste on haihtunut ja sipuli kuullottunut.
Mausta seos ja lisää tilkka valkoviiniä tai laimennettua sitruunanmehua. Kiehauta.
Annostele broccoliinit lautasille ja lisää niille sieni-purjoseosta. Raasta tai vuole pinnalle parmesaania.
Uunifeta ja paahdetut
kasvikset
(kahdelle)
2 - 3 rkl hyvää oliiviöljyä100 - 150 gramman pala fetajuustoa
4 - 5 kirsikkatomaattia
4 - 5 parsakaalin nuppua
2 - 3 pienehköä kesäporkkanaa
2 vartta lehtiselleriä (lehtitupsuineen)
tuoreyrttejä: esim. rosmariinia, timjamia, basilikaa, persiljaa, minttua
ripaus suolaa kasviksille
mustapippuria myllystä
siemeniä, pähkinöitä tai manteleita
Lisää muita kasviksia sen mukaan, mitä jääkapistasi löytyy: esimerkiksi kesäporkkanoita viipaloituina ja paloiteltua lehtiselleriä. Lisää nämä muiden kasvisten seuraan.
Valuta päälle loppu öljy ja lisää tuoreyrttejä sen mukaan, mitä sinulla on saatavilla. Aineluettelon yrteistä ruoka sai hyvää makua, kun poimin erilaisia yrttien oksia suoraan yrttimaalta.
1 dl saksanpähkinöitä
ohuita chilisuikaleita
Kastike
2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
2 rkl sitruunanmehua
1 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria
1 dl vadelmia
1 dl pistaasipähkinöitä
100 – 200 g fetajuustoa
Kastike
1 dl laadukasta majoneesia (Hellmann’s)
3 rkl murskattuja vadelmia
2 tl valkoviinietikkaa
1 pieni valkoisipulinkynsi
suolaa, pippuria
ripaus (ruoko)sokeria
tuoreyrttejä: esim. rosmariinia, timjamia, basilikaa, persiljaa, minttua
ripaus suolaa kasviksille
mustapippuria myllystä
Lorauta osa öljystä
laakeaan uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Aseta keskelle pala
fetaa.
Halkaise huuhdotut
tomaatit ja parsakaalin nuput ja lisää ne juuston ympärille.Lisää muita kasviksia sen mukaan, mitä jääkapistasi löytyy: esimerkiksi kesäporkkanoita viipaloituina ja paloiteltua lehtiselleriä. Lisää nämä muiden kasvisten seuraan.
Valuta päälle loppu öljy ja lisää tuoreyrttejä sen mukaan, mitä sinulla on saatavilla. Aineluettelon yrteistä ruoka sai hyvää makua, kun poimin erilaisia yrttien oksia suoraan yrttimaalta.
Ripauta
kasviksille kevyesti suolaa ja jauha kaiken ylle pippuria myllystä. Lisää siemeniä, paloiteltuja pähkinöitä tai manteleita.
Paahda aineksia
200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarjoa hyvän leivän, esimerkiksi itse
tehdyn pataleivän kanssa. Ks. porkkanaisen pataleivän ohje blogistani.Pähkinäinen parsakaalisalaatti
350 - 400 g parsakaalia1 dl saksanpähkinöitä
ohuita chilisuikaleita
Kastike
2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
2 rkl sitruunanmehua
1 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria
Huuhtele ja paloittele
parsakaali. Kypsennä höyrykattilassa 2 minuutin ajan ja jäähdytä heti siivilässä
jääkylmässä vedessä. Voit myös tehdä lämpimän salaatin, jolloin parsakaalia ei
tarvitse jäähdyttää.
Paahda pähkinät
kuumassa paistinpannussa ja murskaa ne.
Yhdistä salaattilautasille
parsakaalia ja murskattuja saksanpähkinöitä tai manteleita sekä makusi mukaan
ohueksi leikattua, tuoretta chiliä.
Mausta kermaviili
tai ranskankerma sitruunalla, hunajalla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Varaa
lisäksi lämmintä leipää.Vadelmainen
parsakaalisalaatti
350 - 400 g parsakaalia1 dl vadelmia
1 dl pistaasipähkinöitä
100 – 200 g fetajuustoa
Kastike
1 dl laadukasta majoneesia (Hellmann’s)
3 rkl murskattuja vadelmia
2 tl valkoviinietikkaa
1 pieni valkoisipulinkynsi
suolaa, pippuria
ripaus (ruoko)sokeria
Huuhtele ja
paloittele parsakaali. Kypsennä niukassa, suolalla maustetussa vedessä tai
höyrykattilassa pari minuuttia. Jäähdytä heti siivilässä kylmässä, juoksevassa
vedessä.
Yhdistä
salaatiksi parsakaalia, vadelmia, pistaasipähkinöitä ja kuutioitua fetaa.
Mausta majoneesi raastetulla
valkosipulilla ja murskatuilla vadelmilla. Rouhaise mausteeksi suolaa ja
pippuria. Pyöristä maku sokerilla.
Uunipaadettua broccolia ja kukkakaalia
Huuhtele ja
paloittele parsakaalia ja kukkakaalia leivinpaperin päälle pellille. Käytä myös
suojalehdet ja varret.
Pirskota kaalit
kauttaaltaan, mutta kevyesti öljyllä. Mausta sieltä täältä tipoittain
tabascolla, josta tämä ruoka saa luonteensa. Lisää mausteeksi suolaa suoraan
myllystä jauhaen.
Paahda aineksia
200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti