Kun kukkakaalin nuput hienontaa
teholeikkurissa, monitoimikoneessa tai raastimella hienojakoisiksi murusiksi,
ne korvaavat pizzapohjassa jauhot. Sideaineeksi käytin kananmunaa ja
parmesaaniraastetta. Tämä toimii oikein mainiosti. Lopputuloksena on gluteeniton
pizza.
Kukkakaali-muna-juustoseos
on helppo taputella leivinpaperin päälle pellille litteiksi pizzapohjiksi. Paistoin nämä kypsiksi uunissa. Grillauksesta pitävä voi paistaa pohjat kuvun alla grillissä voidellun, sileän parilalevyn tai vuolukiven päällä. Grillikypsennyksessä
voi olla tarpeen kääntää pohjat kertaalleen.
Paistoin
pizzapohjat kunnolla kypsiksi ennen täytteiden lisäämistä. Vajaa puoli tuntia
oli riittävä aika. Pohjat pysyivät hyvin kasassa, ja lastan avulla niitä pystyi
helposti liikuttelemaan.
Pizzapohjien
paistuessa käsittelin täytteen broccoliinit. Kypsensin niitä öljytyssä pannussa
ja haudutin hetken aikaa sitruunalla maustetussa vesitilkassa. Tämän tilalle voi vaihtaa hyvin tilkan valkoviiniä. Jos broccoliineja ei ole saatavilla,
käytä tavallista parsakaalia sopivasti paloiteltuina nuppuina.
Sivelin
paistamilleni pizzapohjille ricottajuustoa. Jokseenkin tätä italialaista tuorejuustoa, ricottaa, vastaavan levitteen saa, kun yhdistää raejuustoa
ja maustamatonta tuorejuustoa.
Lisää
mehevyyttä ja ravitsevuutta pizzat saavat mozzarellasta, jonka revin täytteiden
lomaan. Kuivatut chilihiutaleet maustavat pizzat ja antavat ulkonäköä. Tämän
jälkeen riittää parin minuutin paahtaminen kuumassa uunissa tai grillissä.
Pizzojen
päälle kaipaa jotain tuoretta ja raikasta. Rucola on aina varma valinta, koska
siitä ruoka saa myös hienoa mausteisuutta. Yhtä hyvin raikasteeksi voi nostaa
ison keon silmusalaattia eli erilaisten salaatinlehtien ja yrttien versoja.
Valmiiksi pakatut seokset ovat toinen toistaan houkuttavampia.
Pizza Bianca kukkakaalista
(4 pientä pizzaa)
Pohja(4 pientä pizzaa)
1 kukkakaali (noin 400 g nuppuja)
2 kananmunaa
1 dl parmesaaniraastetta
Täyte
125 g - 150 g (1/2 pkt) broccoliineja tai parsakaalin nuppuja
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2–3 rkl sitruunanmehua
½ dl vettä
125 g (1/2 pkt) ricottajuustoa (tai raejuuston ja tuorejuuston seosta)
1 iso pallo mozzarellajuustoa
1–2 tl chilihiutaleita
ripaus sormisuolaa
Pinnalle
tuoreita rucolanlehtiä
Irrota kukkakaalista nuput. Suojalehdet ja
varret voit siirtää jääkaappiin ja käyttää johonkin muuhun ruokaan.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Raasta tai hienonna kaalinnuput raemaisiksi murusiksi teholeikkurissa, monitoimikoneessa tai raastamalla.
Riko munien rakenne pikkukupissa haarukalla vatkaten ja lisää kukkakaalimurusiin yhdessä juustoraasteen kanssa. Sekoita taikinaksi.
Taputtele pizzapohjaseos leivinpaperin päälle pellille neljäksi pizzapohjaksi.
Paista pizzapohjia ilman täytteitä
200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Nosta tämän jälkeen uunin lämpö 250
asteeseen.Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Raasta tai hienonna kaalinnuput raemaisiksi murusiksi teholeikkurissa, monitoimikoneessa tai raastamalla.
Riko munien rakenne pikkukupissa haarukalla vatkaten ja lisää kukkakaalimurusiin yhdessä juustoraasteen kanssa. Sekoita taikinaksi.
Taputtele pizzapohjaseos leivinpaperin päälle pellille neljäksi pizzapohjaksi.
Paista broccoliineja tai halkaistuja parsakaalin nuppuja kuumassa öljyssä pannussa 2 – 3 minuuttia. Puserra joukkoon sitruunanmehua ja lisää tilkka vettä. Kypsennä kannen alla pari minuuttia.
Levitä kypsille pizzapohjille kerros ricottajuustoa. Lisää valutetut broccoliinit tai parsakaalipalaset.
Revi pizzoille mozzarellajuustoa ja mausta chilihiutaleilla. Kypsennä pizzoja kuumassa uunissa 2 -3 minuuttia.
Ripauta päälle ennen ruokailua kevyesti sormisuolaa ja lisää iso keko huuhdottua, valutettua rucolaa. Voit halutessasi pyöräyttää rucolan ensin öljyssä ja maustaa suolalla ja pippurilla.
Teksti, kuvat ja ohjeet: Pirjo Toikkanen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti