Maustekurkut ja kaprikset terävöittävät salaattini. Raikasteeksi voi lisätä omenaa, mutta itse suosin keväällä ja kesällä nimenomaan retiisejä. Sipuliksi valitsen kevätsipulia ja ruohosipulia, jota kävin poimimassa omalta pihalta.
Lue lisää retiisistä ja sen isoveljestä retikasta www.rouvakasvis.fi Kasviskoulu
Perunasalaattini täydentää neljänneksen verran lautasta, jolle jo aiemmin ehdotin yrttistä porsaanfileetä.
http://rouvakasvis.blogspot.fi/2016/04/yrttinen-porsaanfilee-neljannes.html
Mutta eihän pelkkä perunasalaatti ja marinoidut lihaviipaleet sellaisinaan maistu! Vielä on lautasesta puolet täyttämättä. Siihen palaan pikimmiten, joten kannattaa seurata! Tulossa ainakin salaattia…kas tässä:
http://rouvakasvis.blogspot.fi/2016/04/vihreaa-parsaa-salaattiin.html
Pirjon paras perunasalaatti
1 kg varhaisperunoita (tai "vanhaa" perunaa, esim. Nicolaa)1 nippu retiisejä
2 kevät- nippusipulia
2 maustekurkkua
2 rkl kapriksia
Kastike
6 rkl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vettä
2 tl dijonin sinappia
1 tl hunajaa
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
¼ tl valko- tai mustapippuria myllystä
Lisäksi tuoretta ruohosipulia
Keitä perunat
kuoripäällisinä, varhaisperunat hyvin harjattuina suolalla maustetussa vedessä. Siirrä jäähtymään.
Mittaa kastikkeen
aineet pieneen, kannelliseen lasitölkkiin. Lisää valkosipuli kuorittuna ja
mikroteräraastimella raastettuna ja ravista sekaisin.Huuhtele ja viipaloi retiisit. Ota myös pienet, virkeät naatit talteen. Huuhtele kevätsipulit ja leikkaa vinottain viipaleiksi. Leikkaa kurkut pitkittäin neljään osaan ja paloittele.
Kuori "vanhat" perunat, ja käytä varhaisperunat sellaisinaan.
Paloittele perunat kulhoon. Lisää joukkoon retiisi- ja sipuliviipaleet sekä
kurkkupalaset ja kaprikset. Lisää salaattiin myös virkeitä, pieniä retiisinlehtiä.
Valele kastike
salaattiseokseen ja kääntele varovasti kahdella lusikalla. Siirrä salaatti
tarjoiluastiaan ja saksi pinnalle tuoretta ruohosipulia.
Anna salaatin
vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista. Toinen vaihtoehto on pilkkoa perunat
heti lämpiminä ja valella kastike päälle, jolloin se imeytyy hyvin. Muiden
aineiden lisäämisen jälkeen perunasalaatin voi syödä heti haaleana.
Salaatti on hyvää heti haaleana nautittuna, mutta myös todella hyvää, kun se on saanut vetäytyä rauhassa jääkaapissa.
P.S. Perunasalaattiani maistaneiden kommentit ovat olleet ylistäviä. Sen maku ja koostumus ovat suorastaan koukuttavia!
Teksti, kuvat ja
ruokaohje: Pirjo ToikkanenSalaatti on hyvää heti haaleana nautittuna, mutta myös todella hyvää, kun se on saanut vetäytyä rauhassa jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti