Uutuutena tavallisen pekonin rinnalla on nyt saatavana
broileripekonia. Se on tehty suomalaisesta broilerinlihasta, leikattu käsin reisipaistista,
viipaloitu ja pakattu samaan tapaan kuin porsaanpekoni. Broileripekoni on
lihaisaa. Siinä on rasvaa 11 prosenttia. Kiedoin ohutta pekonia vihreiden
parsojen ympärille ennen uunikypsennystä. Paketillinen riitti sopivasti yhdelle
parsanipulle, kun puolitin viipaleet.
Uppomunien valmistaminen on paljon helpompaa kuin yleensä ajatellaan. Löysä keltuainen toimii loistavasti parsojen kastikkeena. Parsat ja kananmunat täydentävät makupareina toisiaan. Kuumassa, 250-asteisessa uunissa pekoni rapeutui ja parsat kypsyivät juuri sopivasti 10 minuutissa. Tämä on nopeasti valmistuva ruoka muulloinkin kuin aamiaisella, ja sitä voi täydentää tilanteen mukaan. Ruisleipä sopii makumaailmaan.
Uppomunien valmistaminen on paljon helpompaa kuin yleensä ajatellaan. Löysä keltuainen toimii loistavasti parsojen kastikkeena. Parsat ja kananmunat täydentävät makupareina toisiaan. Kuumassa, 250-asteisessa uunissa pekoni rapeutui ja parsat kypsyivät juuri sopivasti 10 minuutissa. Tämä on nopeasti valmistuva ruoka muulloinkin kuin aamiaisella, ja sitä voi täydentää tilanteen mukaan. Ruisleipä sopii makumaailmaan.
Pekoni-parsat uunissa
1 nippu (500 g) vihreää parsaa1 pkt (120 g) broileripekonia
Laita uuni
lämpiämään 250 asteeseen.
Huuhtele parsat
ja leikkaa tyvestä kuivat osat pois. Voit myös ohuelti kuoria varren alaosaa,
mutta välttämätöntä se ei ole.
Leikkaa pekoniviipaleet
keskeltä kahtia. Kiedo jokaisen parsan ympärille pekonia ja asettele parsat
leivinpaperin päälle pellille.
Kypsennä pekoni-parsoja
kuumassa uunissa 10 minuuttia.
Uppomunat
2 l vettä1 dl väkiviinaetikkaa
4 kananmunaa
Kuumenna vesi
isossa kattilassa kiehumispisteeseen ja lisää etikka. Riko yksi kananmunista
kahvikuppiin. Vähennä vesi-etikkaseoksen lämpötilaa niin, että neste vain
hiljalleen kuplii noin 90-asteisena.
Pyöritä kauhalla
nesteeseen voimakas pyörre. Kumoa muna pyörteeseen. Kypsennä kerrallaan yksi
tai kaksi munaa. Valkuainen kietoutuu ja kypsyy keltuaisen ympärille.
Kypsennä munia 4
minuuttia. Nosta uppomuna reikäkauhalla toiseen kattilaan tai kulhoon, jossa on
jääkylmää vettä. Reikäkauhalla voit myös nostaa munan lautaselle.
Teksti, kuvat ja
ruokaohjeet: Pirjo Toikkanen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti