Äkkiseltään
ei tulisi mieleen lisätä kahvikakkuun kesäkurpitsaa, mutta minulla idea syntyi jo
muutama vuosi sitten, kun kehitin porkkanakakkumaista täytekakkua
Ruokatoimittajat ry:n Kakkujen kuningattaret -kirjaan (Tammi 2013). Nimesin kakun
silloin Kasvimaakakuksi.
Kehitin
kakkupohjan niin maistuvaksi, että se toimii loistavasti jopa ilman täytteitä ja
kuorrutuksiakin. Kesäkurpitsaraaste, mantelirouhe, jogurtti ja
oliivi- tai avokadoöljy tekevät kakusta kiinnostavan. Mausteiksi olen lisännyt kardemummaa
ja vaniljasokeria. Kesäkurpitsakakku kannattaa leipoa myös teepöytään. Aina yhtä hyvää!
Tuotetietoa
kesäkurpitsasta tulossa: www.rouvakasvis.fi
/ Kasviskoulu
Kesäkurpitsakakku
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
¾ tl ruokasoodaa
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl kesäkurpitsaa raastettuna
80 g (noin 2 dl) mantelirouhetta
1 dl turkkilaista jogurttia
1 ½ dl avokado- tai oliiviöljyä (rypsiöljykin sopii)
vuoan voiteluun voita1 ½ dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
¾ tl ruokasoodaa
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl kesäkurpitsaa raastettuna
80 g (noin 2 dl) mantelirouhetta
1 dl turkkilaista jogurttia
1 ½ dl avokado- tai oliiviöljyä (rypsiöljykin sopii)
vuoan jauhottamiseen mantelijauhoa
kakun pinnalle tomusokeria
Sekoita taikinan kuiva-aineet
mantelirouhetta lukuun ottamatta.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi
sähkövatkaimella.
Yhdistä muna-sokerivaahtoon
kesäkurpitsaraaste, mantelirouhe, jogurtti ja öljy kevyesti käännellen.
Lisää kuiva-aineet vähin erin siivilän
läpi ja sekoita käännellen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun
vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 40 – 45 minuuttia uunin toiseksi
alimmalla ritilätasolla.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilän
päälle ja siirrä tarjoilualustalle. Tuprauta pintaan tomusokeria teesiivilän
läpi. Kakku on
hyvää sellaisenaan, mutta lisänä maistuvat myös raikkaat punaviinimarjat ja
vaikkapa nokare maustamatonta jogurttia.
Jauhotin
vuoan mantelijauheella. Valualumiinivuoassa
kakku saa kauniin muodon ja paistuu tasaisesti.
Kesäkurpitsakakun
täydentävät kauden marjat ja ehkäpä nokare kermavaahtoa tai
jogurttia. Maistuu kahvin ja maistuu teejuoman kanssa!
Teksti, ohje ja kuvat: Pirjo
Toikkanen
Menee kokeiluun, mielenkiintoinen resepti!
VastaaPoistaMenee kokeiluun, mielenkiintoinen resepti!
VastaaPoistaSiis parasta kuivakakkua, mitä koskaan olen maistanut, totesi teini. Kardemummainen,ihanan mehevä.
VastaaPoistaKiitos!!! Tosi mukavaa saada tietää, että kakku onnistuu ja maistuu.
VastaaPoistaMilläköhän tuon mantelin voisi korvata? Pitäisikö lisätä jauhojen määrää, jos jättää kokonaan pois? Manteli ja pähkinät ei käy...
VastaaPoistaMinä käytän välillä mantelin asemasta auringonkukan siemeniä.
PoistaHelpointa varmaankin olisi lisätä vehnäjauhojen määrää, ehkä vajaa 2 dl riittäisi. Muina vaihtoehtoina tulee mieleen käyttää vaikkapa spelttijauhoja suunnilleen tuo sama määrä, vajaa 2 dl.
VastaaPoistaGluteeniton vaihtoehto myös
VastaaPoistaKaurajauhot physalliumin kanssa on vaihtoehto. En kylläkään ole ihan sama recepti. Voin julkaista sen jos tarvitsetta.
VastaaPoistaJulkase ihmeessä resepti ilman vehnäjauhoja🙏🏼
Poista