Annostelin
jälkiruoan aika pieniin maljoihin periaatteella "vähän, mutta hyvää". Raikkaus tulee tuoreista hedelmistä, ja
pehmeän vaahtomaisen rakenteen rikkovat pohjalle lisätyt mantelipalaset.
Kypsä passiohedelmä on aromikas lisä rahkamoussen päällä ihan sellaisenaan. Tällä kertaa hedelmät kuitenkin
kaipasivat pikkuisen makeutta ja maustetta niskaansa, koska ne olivat aavistuksen liian
raakoja. Niinpä tuprautin päälle kaneli-tomusokerihunnun.
Piparkakkutaikinasta leivotut lusikat kestivät hyvin ruokailuvälineinä. Koska ne oli leivottu melko tiiviistä taikinasta ja söimme ne lopuksi, palan painikkeeksi sopi kupillinen vahvaa kahvia.
Kypsän
passiohedelmän kuori on rypistynyt ja hedelmä tuntuu kokoonsa nähden vielä
melko painavalta. Hedelmät kannattaa säilyttää jääkaapissa. Malto on helppo syödä
puolitetusta hedelmästä lusikalla.
Syötävä osa koostuu pienistä siemenistä,
joita ympäröi mehukas, hyytelömäinen hedelmäliha.
Passiohedelmä
sisältää runsaasti A- ja C-vitamiinia sekä kuituja. Maku muistuttaa hieman vadelmaa ja appelsiinia. Se on täyteläinen ja raikas, vaikka hedelmälihan rakenne saattaa vaikuttaa epäilyttävältä. Minusta passio- eli kärsimyshedelmän aromi on todella hieno. Siinä mielessä nimi ei tässä tapauksessa ole enne.
Hedelmä-rahkamousse
2 dl maitorahkaa3 rkl erikoishienoa sokeria (Siro)
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 (veri)appelsiini
½ dl karkeasti rouhittuja manteleita tai esim. pistaasipähkinöitä
2 passiohedelmää
Pinnalle
ripaus kaneli-tomusokeriseosta
Siirrä maitorahka suodatinpaperilla
vuorattuun kahvinsuodatinsuppiloon valumaan noin tunnin ajaksi. Nestettä irtoaa
muutama ruokalusikallinen. Vatkaa rahkan joukkoon sokeri.
Vatkaa vaniljasokerilla maustettu kerma vaahdoksi toisessa astiassa ja
kääntele se rahkaseokseen.
Leikkaa appelsiinista pois kuori valkoisine
osineen ja jatka leikkaamalla lohkot irti kalvojen välistä, jolloin saat kalvottomia
lohkoja. Pilko nämä noin neljään osaan, ja jaa annosmaljojen pohjille.
Rouhi mieluiten kuoripäälliset mantelit ja
ripauta ne appelsiinipalasten päälle. Jaa rahkamousse annosmaljoihin.
Halkaise passiohedelmät ja nostele sisukset
pikkulusikalla rahkamoussen pinnalle.
Mittaa tomusokeria ja kanelia teesiivilään
noin teelusikallisen verran ja tuprauta seosta annoksiin.
Vinkki: Voit valmistaa rahkamoussen jääkaappiin valmiiksi etukäteen. Voit paloitella myös appelsiinin ja irrottaa passiohedelmälihat pikkukuppeihin jääkaappiin. Kun kokoat jälkiruoka-annokset juuri ennen tarjoamista, mousse on ehtinyt jähmettyä, hedelmät ovat raikkaat ja mantelit rapeat, kun päästään herkuttelemaan.
Teksti,
kuvat ja ohje: Pirjo Toikkanen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti