Kun omat poikani olivat pieniä, kerrostalonaapureinamme asui
ihana, meitä varttuneempi pariskunta, jolle pojat mielellään livahtivat soittamaan ovikelloa.
Siellä otettiin lapset aina lämpimästi vastaan.
Muistan, että jonain keväänä näillä naapureillamme oli laatikollinen kasvihuonekurkkuja, jotka oli tuotu Närpiöstä. Silloin meillä opittiin, että kurkku puolitetaan, tartutaan kiinni kapeasta päästä ja syödään kurkku haukaten ihan sellaisenaan, suun täydeltä.
Tsatsiki on yksi parhaimmista kastikkeista varsinkin
grilliaterioilla. Nyt käytin samoja aineksia juoman valmistamiseen
tehosekoittimessa. Ai että ja voi sentään, kun tuli hyvää!Muistan, että jonain keväänä näillä naapureillamme oli laatikollinen kasvihuonekurkkuja, jotka oli tuotu Närpiöstä. Silloin meillä opittiin, että kurkku puolitetaan, tartutaan kiinni kapeasta päästä ja syödään kurkku haukaten ihan sellaisenaan, suun täydeltä.
Tsatsikijuoma
(kahdelle)
puolikas kurkku (200 g)
3–4 pientä mintunoksaa
ripaus suolaa
2 tl hunajaa
ripaus mustapippuria
¼ valkosipulinkynttä raastettuna
2 - 3 tl sitruunanmehua
Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja surauta niistä sileä
juoma. Parhaimmillaan tsatsikijuoma on jääkylmänä, joten käytä kylmiä aineita ja
kylmiä laseja.
Voit tarvittaessa jäähdyttää juoman laseihin annosteltuna joko jääkaapissa tai laittamalla lasit jääkylmään veteen.
Tuore minttu ja sitruunasta puristettu mehu ovat tsatsikijuomassa oleellisia maun antajia.
Kurkku-lohileivätVoit tarvittaessa jäähdyttää juoman laseihin annosteltuna joko jääkaapissa tai laittamalla lasit jääkylmään veteen.
Tuore minttu ja sitruunasta puristettu mehu ovat tsatsikijuomassa oleellisia maun antajia.
Varaa tarpeellinen määrä viipaloitua ruisvuokaleipää. Itse pidän tässä tapauksessa eniten Real-leivästä ja
perunalimpusta. Neljälle viipaleelle tarvitset levitettä varten yhden avokadon.
Murskaa avokadon malto haarukalla, mausta sitruunanmehulla, suolalla ja
pippurilla ja levitä seos leipäviipaleille.
Sivele ohuille graavilohisiivuille hyvin kevyesti
piparjuuritahnaa ja pyöräytä lohiviipaleet ilmavasti leipien päälle. Leikkaa leiville
reilusti kurkkua. Viipaleet voit leikata pitkittäinkin pätkästä kurkkua ja kiinnittää cocktailtikun
avulla purjeeksi leiville. Lisää vielä tuoreita tillinoksia ja nauti!
Taustatietoa kurkusta osoitteessa www.rouvakasvis.fi / Kasviskoulu
Viikko 13 on Suomessa nimetty kurkkuviikoksi.
Teksti, ohjeet ja
kuvat: Pirjo ToikkanenViikko 13 on Suomessa nimetty kurkkuviikoksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti