Aloitin
salaatista. Reseptini on yksinkertainen.
Mango-papaijasalaatti
1 papaija
1 syöntikypsä mango
1 pieni punasipuli (tai puolikas)
2 – 3 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria
¼ - ½ punainen paprika
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Puolita papaija, poista siemenet erilleen ja kuori hedelmä. Halkaise
mango, poista siemen ja kuoret. Leikkaa molemmat hedelmät kuutioiksi.1 syöntikypsä mango
1 pieni punasipuli (tai puolikas)
2 – 3 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria
¼ - ½ punainen paprika
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Kuori ja
hienonna pieni punasipuli tai puolikas isommasta sipulista. Leikkaa kuutioiksi neljännes
tai puolikas paprikasta.
Kokoa kaikki aineet kulhoon. Mausta korianterilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ainekset kevyesti kahdella lusikalla nostellen. Jätä salaatti hetkeksi vetäytymään.
Kokoa kaikki aineet kulhoon. Mausta korianterilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ainekset kevyesti kahdella lusikalla nostellen. Jätä salaatti hetkeksi vetäytymään.
Kalafileiden paistaminen
Maustoin
turskafileet molemmin puolin merisuolalla ja mustapippurilla suoraan
myllyistä rouhaisten. Kääntelin fileet pankojauhoissa. Kuumensin pannuun oliiviöljyä
ja nokareen voita. Kun rasva alkoi kihistä, lisäsin paneroidut kalafileet
pannuun, ja annoin niiden paistua kullankeltaisiksi molemmilta puoliltaan.Eiköhän käydä jo pöytään
Nostin
paistuneet kalafileet lautasille ja laitoin vierelle mango-papaijasalaattia.
Lisäsin tuoreet korianterinoksat ja muutamia limetin lohkoja. Uskokaa tai
älkää, mutta punasipuli, paprika, korianteri ja ripaus suolaa ja pippuria sopi
hedelmälohkoille täydellisesti! Salaatti maistui kalan kaverina, mutta tämä
olisi loistopari myös siipikarjanlihalle, papupihveille tai mille tahansa grillatulle lihalle.
Teksti, kuvat ja ruokaohjeet: Pirjo Toikkanen (Henkilökuva: Laura Riihelä)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti