Tällä kertaa
ostin pari pientä, tuoretta kevätkananpoikaa. Yrtti-sitrustäytettyinä ne paistuivat uunissa pulleiksi herkuiksi. Kananpojat maistuivat mainioilta paahdettujen kukkakaalin ja parsakaalin nuppujen kanssa. Kaalien mausteeksi pirskotin vähän tabascoa!
Pulleat kevätkananpojat
2
kevätkananpoikaa (500 g/kpl)2 (luomu)sitruunaa
1 rkl suolaa
1 rkl (tummaa) sokeria
2 – 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
3 oksaa (ranskalaista) rakuunaa
2 laakerinlehteä
Pintaan
karkeaa merisuolaa
sitruunaviipaleita
rakuunanoksia
2 laakerinlehteä
Pese sitruunat juuresharjalla harjaten ja kuivaa. Leikkaa veitsellä keltaisesta kuoriosasta lastuja. Poista valkoinen kuori ja paloittele hedelmälihat.
Lisää sitruunapalojen ja sitruunankuorilastujen joukkoon suolaa, sokeria, öljyä, pippuria sekä rakuunanoksat ja laakerinlehdet. Täytä kananpojat tällä seoksella.
Solmi kananpoikien koivet kostutetulla
puuvillalangalla. Hiero pintaan karkeaa suolaa ja lisää viipaloitua sitruunaa
ja yrtinoksia koipien "kainaloiden" alle.
Kypsennä kananpoikia 225-asteisessa uunissa 40
minuuttia.
Huom.Nämä kananpojat olivat vain puolikiloisia. Isommat kokonaiset broilerit, joiden keskipaino on 1,7 kg (esim. Naapurin maalaiskananpoika noin 1,3 kg) vaativat pidemmän paistoajan ja alhaisemman lämpötilan.
Rakuunan
voit hyvin vaihtaa muuhun tuoreyrttiin, esim. timjamiin.
Jos uuniin
mahtuvat yhtä aikaa paahtumaan myös kukka- ja parsakaalit, alenna uunin lämpötila
siinä vaiheessa 200 asteeseen, kun lisäät kukkivien kaalien lohkot.
Paahdetut broccolin ja kukkakaalin
nuput
Laita uuni lämpiämään
200 asteeseen. Paloittele parsakaali ja kukkakaali nupuiksi. Käytä myös
varsiosat ja suojalehdet.Pirskota kaaleille oliivi- tai rypsiöljyä sekä tabascoa. Ripauta suolaa.
Siirrä kaalit leivinpaperin päälle
pellille ja kypsennä 20 minuuttia.
Vinkki: Samalle pellille voit lisätä uuniin kypsymään myös kevyesti öljyttyjä ja suolalla maustettuja perunalohkoja.
Teksti, ohjeet ja kuvat: Pirjo Toikkanen (Henkilökuva: Laura Riihelä)
Vinkki: Samalle pellille voit lisätä uuniin kypsymään myös kevyesti öljyttyjä ja suolalla maustettuja perunalohkoja.
Teksti, ohjeet ja kuvat: Pirjo Toikkanen (Henkilökuva: Laura Riihelä)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti