Lauantain
jälkiruokana oli pannacottaa ja sille raparperihilloketta. Mukana oli myös
kotimaisia mansikoita. Pannacotan valmistaminen on äärimmäisen helppoa maitopohjaisiin
jälkiruokiin kehitetyn hyytelösokerin (Multi) avulla. Raparperihilloke sai
aivan uuden sävyn, kun käytin makeuttamiseen aromikasta, maultaan lakritsiin
vivahtavaa ruokosokerisiirappia ja balsamiviinietikkaa.
Nämä
pannacotat rakensin annosmaljoihin kolmeen kerrokseen: pohjalle pilkoin
mansikoita, joita minulla on vielä viime kesältä jonkin verran pakastimessa.
Mansikoiden mausteeksi sopii loistavasti basilika, mutta voit kokeilla myös
korianteria ja basilikasta eri makuvaihtoehtoja, esimerkiksi anikseen
vivahtavaa thaibasilikaa tai kanelibasilikaa. Ripaus rosmariinia sopii
mansikoille niin ikään. Pinnalle lisäsin tuoreita, kotimaisia mansikoita ja
basilikaa.
Jos haluat tutustua tuhtiin tietopakettiin raparperista, se löytyy osoitteesta www.rouvakasvis.fi / Kasviskoulu.
Jos haluat tutustua tuhtiin tietopakettiin raparperista, se löytyy osoitteesta www.rouvakasvis.fi / Kasviskoulu.
Raparperia ja mansikkaa pannacottaan
Pannacotta5 dl ruokakermaa tai täysmaitoa
1 dl Multi-hyytelösokeria
1 tl vaniljasokeria
Pohjalle
2 ½ dl paloiteltuja mansikoita
3 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa
(½ rkl hienonnettua rosmariinia)
Pinnalle
3 dl viipaloitua raparperia
1 rkl vettä
½ dl ruokosokerisiirappia (Cane)
1 rkl balsamicoa
Koristeluun
2 dl paloiteltuja mansikoita
2 rkl tuoreita basilikanlehtiä
Mittaa pannacotan
aineet vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna sekoittaen ja anna
kiehua puoli minuuttia.
Paloittele 4 – 5 jälkiruokamaljaan
mansikoita ja mausta ne basilikalla sekä halutessasi ripauksella rosmariinia.
Kaada
pannacottaseos mansikka-basilikaseoksen päälle maljoihin. Anna hyytyä
jääkaapissa pari tuntia tai yli yön.
Mittaa kattilaan
raparperia, tilkka vettä, siirappia sekä balsamico. Kuumenna ja anna seoksen
kiehua hiljalleen, kunnes raparperi pehmenee. Siirrä jäähtymään.Lusikoi tai kaada raparperiseos pannacotta-astioihin. Koristele pilkotuilla mansikoilla ja basilikalla.
Teksti, kuvat ja ohjeet: Pirjo Toikkanen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti