Taputtelin valmiin, pyöreämuotoisen kauramurotaikinan piirakkavuokaan. Täytin sen sitruunaisella kerma-munaseoksella ja paistoin.
Huomasin, että uunista otetun leivonnaisen on hyvä antaa vähän jäähtyä ja kiinteytyä ennen mintunoksien ja hedelmien lisäämistä. Hedelmät ja yrtit pysyvät näin raikkaina.
Lusikoin osan hedelmäsalaatista sitruunatortun päälle ja osan tarjosin erikseen. Mintunoksat antoivat keväistä lisäväriä ja makua.
Meillä helppo, hedelmäinen sitruunatorttu juhlisti helatorstaita ja syntymäpäiväkahveja. Toukokuun alun hedelmistä löytyi keväisen vihreitä ja
aurinkoisen keltaisia sävyjä.
Sitruunat ovat toukokuussa kauden hedelmiä. Tuore ananas, mango, kiivit ja papaija sopivat hyvin salaatiksi. Jos pakastimessa on marjoja, nekin käyvät, ja onhan niitä kaupassa jo tuoreita tuontimarjojakin.
Sitruunat ovat toukokuussa kauden hedelmiä. Tuore ananas, mango, kiivit ja papaija sopivat hyvin salaatiksi. Jos pakastimessa on marjoja, nekin käyvät, ja onhan niitä kaupassa jo tuoreita tuontimarjojakin.
1 pakastettu, pyöreä kauramurotaikina (380 g)
1 – 2 rkl voita tai margariinia
Täyte
3,3 dl (1 tlk) ruokakermaa (10 %)
1 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 sitruunan mehu (1 dl)
1 sitruunan raastettu kuori
Hedelmiä valinnan mukaan, esim.
viinirypäleitä
kiiviä
papaijaa
mangoa
appelsiinia
ananasta
Anna taikinan
sulaa huoneenlämmössä tunnin ajan. Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina
vuokaan. Painele tasaisesti sekä pohjaan että reunoille.
Laita uuni
lämpiämään 200 asteeseen.Sekoita kermaan kunnolla sokeri, munat, sitruunanmehu ja kuoriraaste. Kaada seos taikinan täytteeksi.
Siirrä vuoka varoen ja tasaisin liikkein uunin keskiritilätasolle. Lapsi tarvitsee tässä kohtaa aikuisen apua, ettei täytettä loiskahda kuumaan uuniin.
Paista torttua 40 minuuttia.
Kuori ja
paloittele hedelmät samaan tapaan kuin tekisit hedelmäsalaattia. Sekoita
palaset keskenään tai jätä omiksi ryhmikseen.
Anna leivonnaisen
hieman jäähtyä. Nostele hedelmäpalaset mielesi
mukaisesti. Osan salaatista voit tarjota erikseen. Koristele mintunoksin.
Alla olevan sitruunatortun pinnalle ripautin lasten iloksi strösseleitä.
Teksti, kuvat ja
ohje: Pirjo Toikkanen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti